Стойчо Младенов продължава без загуба работата си начело на казахстанския Атирау. В мач от 16 кръг на местния шампионат водения от Екзекутора на Ливърпул тим се наложи с 1:0 над Тараз.

Единственото попадение в мача беше реализирано от македонския защитник Александър Дамчевски, който в България е познат с престоя си в Черноморец през сезон 2013/14. Той се разписа в 57-ата минута.

Така Атирау записа трета победа в трите си мача под ръководството на Стойчо Младенов и излезе на шесто място в класирането с 22 точки. Основната задача, поставена пред Младенов при назначението му беше класиране на тима в Топ 6 на първенството, което ще позволи участие в плейофите за евротурнирите.

Този кръг на казахстанското първенство предложи и българско дерби. Воденият от Станимир Стоилов Астана направи домакинско 1:1 с Иртиш (Павлодар), където треньор е Димитър Димитров. Тимът на Мъри откри резултата в 51-ата минута с гол на Танат Нусербаев, но играчите на Херо изравниха в 61-ата минута след попадение на босненеца Семир Керла.

Астана остава лидер в класирането с 44 точки, на седем пред втория Иртиш (Павлодар). Трети е Кайрат с 35 точки.