Воденият от Стойчо Младенов ЕНППИ записа важна домакинска победа с 2:1 срещу Хараш Ел Ходоод в мач от предпоследния 29-и кръг на първенството в Египет.

Избраниците на българския спец откриха резултата в 23-ата минута чрез Ислам Авад, а в 44-ата Ахмед Абдул Захер удвои. В 71-ата ЕНППИ остана с човек по-малко, след като за втори жълт картон от игра беше изгонен Амр Фахим. Гостите намалиха резултата в 89-ата минута чрез Ейд Абделмалек, а за повече попадения в мрежата на домакините нямаше време и Стойчо Младенов и момчетата му се поздравиха с победата.

ЕНППИ остана на 5-ото място с 46 точки, а до края на сезона остава само още един кръг. Четвъртото място, което дава право на участие в Африканската Шампионска лига в момента се заема от Ел Шорта, който също има 46 точки, но е с по-добра голова разлика от тима на Стойчо Младенов.

Всичко предстои да се реши в последния кръг на 11 юли. Тогава ЕНППИ гостува на 10-ия Петроджет. Ден по-късно 54-годишният български специалист се завръща у нас, което вече съобщи пред БЛИЦ.