Бразилците, подвизаващи се в беларуското първенство, не крият страха си от евентуална зараза. Бившата съветска република е единствената в Европа, където продължава да се играе футбол. И то пред публика.

Winbet - победата  е на върха на пръстите! (18+)

„Страх ме е. Надявам се шампионатът да бъде спрян. По време на мач не се притеснявам, но веднага щом прозвучи финалната свирка, започвам да се притеснявам дали не се заразих. Аз съм защитник. Няма как да не докосвам противника. Родителите и съпругата ми се обаждат непрекъснато и ме молят да не напускам хотела. Проблемът е, че тук всичко е много спокойно. Хората се държат както обикновено, никой не носи маски“, оплака се 23-годишният Жоао Вилиам, който е футболист на Рух (Брест).

„Много е трудно да играеш, като знаеш какво причинява вирусът по света. Като излязох на терена, опитах да забравя малко темата. Но после след мачовете мислите ми са насочени само към проблема. Надявам се сезонът да спре, защото здравето ни е на първо място“, коментира друг бразилец в беларуското първенство – Габриел Рамос от Торпедо Жодино. 
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!