Хора от ръководството на Манчестър Сити вярват, че мениджърът на тима Пеп Гуардиола ще напусне поста си още преди да излезе решение за наказание на „гражданите“ във връзка със скандала с финансовите машинации на клуба от сезон 2009/10 до момента.

Вчера стана известно, че Сити е разследван за повече от 100 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига и УЕФА, свързани с финансирането на клуба, спонсорските договори и заплатите на футболистите и треньорите.

Още през месец май 2022 г. Гуардиола в интервю отсече, че ще напусне, ако ръководството го лъже относно редица проблеми в клуба.

„Казах им: Ако ме лъжете, няма да остана. Напускам“, заяви тогава 52-годишният испански специалист.

Сега спортното издание „Athletic“, позовавайки се на свои източници, съобщава, че на „Етихад Стейдиъм“ са нараснали сериозно опасенията, че мениджърът на тима ще напусне още преди да излезе решението по разследването.

Манчестър Сити е заплашен от различни по размер наказания. Сред най-суровите са изваждане от състава на Висшата лига и отнемане на шампионските титли, спечелени в периода след 2009 г. Има по-леки варианти, включващи отнемане на точки, забрана за трансфери и др.