Лутън и Мидълзбро дадоха страхотен старт на сезона във второто ниво на английския футбол, завършвайки зрелищно 3:3 в мача си от първия кръг на Чемпиъншип. Зрителите видяха спектакъл с много голове, обрати и изпусната дузпа, както и невероятен пропуск в края.

Гостите поведоха с гол на Ашли Флетчър (7), разписал се с глава след центриране на Марвин Джонсън. „Шапкарите“ обаче направиха пълен обрат само за седем минути чрез Сони Брадли (17) с шут от далечно разстояние и Мартин Крейни (24) с глава след грешка на вратаря Дарън Рандълф при центриране от корнер. Последва и грешка на другия страж Симон Слуга, който пропусна топката през ръцете си при непретенциозен шут на Брит Асомбалонга (37) за 2:2.

След почивката Мидълзбро пак излезе напред в резултата след шут от дистанция на Люис Уинг (68), вкарал много красив гол. Боро можеше да увеличи аванса си в 82-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа, въпреки че повторенията показаха, че Крейни е извършил нарушението извън наказателното поле. Справедливостта възтържествува и Асомбалонга пропусна от бялата точка, шутирайки над вратата. Малко след това Джеймс Колинс изравни за 3:3 и оформи крайния резултат.

В добавеното време вратарят Рандълф спаси силен шут на Дани Корник и предотврати поражение за гостите.