Световното клубно първенство в Катар от 4 до 11 февруари ще се проведе пред публика. Организаторите потвърдиха страхотната новина за феновете, които ще имат право да присъстват на мачовете.

"Капацитетът на всеки стадион ще бъде ограничен до 30 процента. Играчите и длъжностните лица ще бъдат част от строга медицинска система, предназначена да защитава тяхното здраве и благополучие", заяви Фатма Ал Нуями, изпълнителен директор по комуникациите на пресконференция в Доха.

Надпреварата ще се играе на новопостроените стадиони "Ахмад Бин Али" и "Education City Stadium" с присъстващи фенове "в съответствие с указанията на Министерството на общественото здраве на Катар" на фона на пандемията от коронавирус.

Представителят на Океания Оукланд Сити се оттегли поради правилата за карантина срещу коронавируса в Нова Зеландия, оставяйки шест отбора да се състезават в турнира: шампионът на Катар Ал-Духаил, еврошампионът Байерн, първенецът на Африка Ал Ахли от Египет, корейският Улсан Хюндай от Азия, шампионът в зона КОНКАКАФ Тигрес от Мексико и носителят на Копа Либертадорес, който ще бъде определен на 30 януари във финала между бразилските Сантос и Палмейрас. Шампионите на Европа и Южна Америка ще се включат директно от полуфиналите.

Турнирът трябваше да се играе през декември, но беше отложен заради COVID-19.