Мениджърът на Челси Томас Тухел подписа нов договор с клуба до лятото на 2024 година. Германецът пое лондончани през януари, след като Фран Лампард бе уволнен, и първоначално парафира контракт за 18 месеца, след което ги изведе до четвъртото място във Висшата лига и трофея в Шампионската лига.

"Не мога да си представя по добър повод за подновяване на договора. Благодарен съм и съм много щастлив да остана част от семейството на Челси. Предстоят ни още много неща и с нетърпение очакваме следващите стъпки“, заяви Тухел, който 19 победи и 5 загуби в срещите си начело на "сините", които получиха само 16 гола в това време.

 "Сините“ от Лондон подписаха нови споразумения за още един сезон и с двама свои футболисти – защитника Тиаго Силва и нападателя Оливие Жиру.

Бразилският бранител пристигна в тима миналото лято като свободен агент и изигра общо 34 мача във всички турнири. С екипа на английския отбор той спечели за пръв път Шампионската лига.

Френският таран пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Арсенал и има вкарани 32 гола. С 6 попадения той бе най-резултатният играч на Челси в тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.