Уест Хям продължи да се представя много добре във Висшата лига и спечели точка от домакинството си на Манчестър Сити. Отборът на Дейвид Мойс поведе след задна ножица на Михаел Антонио, а резервата Фил Фодън донесе точката на "гражданите".

Отборът на Гуардиола очаквано имаше предимство в началото, а домакините действаха на контраатаки. При една от тях в 18-ата минута след центриране на Куфал Михаел Антонио със задна ножица прати топката в мрежата. 

Сити продължаваше да владее топката, но без да създава положения. Наложи се Гарсия да се пробва от далечна дистанция, но кълбото мина покрай вратата. Към края на полувремето дори Уест Хям взе инициативата. Тимът на Мойс игреше със самочувствие и търсеше удвояване на преднината си.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В началните минути на второто полувреме Манчестър Сити изравни. Кансело проби отляво и центрира към Фодън, който успя да овладее, завъртя се и с прецизен удар прати кълбото в долния десен ъгъл на Фабиански.

През второто полувреме Ман Сити бе доста по-агресивен, а след попадението започна да доминира по-сериозно. Включването на Фодън пък запали искрата в нападение и атаките на гостите изглеждаха доста по-опасни. Нов гол обаче не падна и срещата завърши при резултат 1:1.