Очакваното дерби на сезона във френската Лига 1 между водача в класирането Бордо и втория Монпелие представи хубав спектакъл на зрителите на стадион "Шабан Далма". Домакините бяха на крачка да спечелят мача, след като поведоха с 1:0 след гол на Маруан Шамак в 60-ата минута, въпреки че останаха с играч по-малко заради червен картон на Сиани. Междувременно гостите изпуснаха и две дузпи след чудесни спасявания на вратаря Седрик Карасо. Все пак Монпелие се добра до равенството след точен удар на Коста в 90-ата минута.

Още в 31-ата минута Виктор Монтаньо се освободи от защитата и бе съборен от Мишел Сиани в наказателното поле за дузпа. Защитникът на Бордо получи червен картон. Зад топката застана Алберто Коста, но Седрик Карасо успя да отрази неговия изстрел.

В 40-ата минута съдията даде нова дузпа за гостите за игра с ръка на Матийо Шалме. Този път зад топката застана Монтаньо и отбеляза, но се наложи ударът да бъде пребит, заради навлизане на играчи в наказателното поле по-рано от позволеното. При втория опит Карасо отново показа блестящ рефлекс и опази вратата си.

В 60-ата минута при контраатака Маруан Шамак се възползва от лошо изчистена топка и с мощен удар даде преднина на Бордо. Монпелие все пак стигна до едната точка в даденото от съдията продължение. Коста изравни след чудесно изпълнен фаул.

След този хикс, двата отбора остават с равни точки на върха на класирането - по 52, но Бордо има два мача по-малко в своя актив./БЛИЦ

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 27 КРЪГ
От 6 март (събота)

Оксер – Валансиен 1:0
Булон – Олимпик (Лион) 0:0
Ланс – ПСЖ 1:1
Ница – Нанси 2:3
Рен – Монако 1:0
Сошо – Тулуза 1:0
Сент Етиен – Лил 1:1
От 7 март (неделя)
Гренобъл – Льо Ман 1:1
Олимпик (Марсилия) – Лориен 1:1
Бордо – Монпелие 1:1

КЛАСИРАНЕ: 1.БОРДО 52, 2.Монпелие 52, 3.Олимпик (Лион) 50, 4.Олимпик (Марсилия) 49, 5.Лил 48 и др.