ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Мачът от седмия кръг на нидерландската Ередивизи между Валвайк и Аякс беше прекратен в 83-ата минута, след като вратарят на домакините Етиен Ваесен получи ужасна контузия.

28-годишният страж опита да спре атака на Аякс в 83-ата минута, хвърляйки се в краката на Браян Броби. При сблъсъка с играча на гостите Ваесен получи удар с коляно в главата и изпадна в безсъзнание.

На помощ веднага се притекоха медицинските екипи. За щастие вратарят бързо беше върнат в съзнание, изнесен на носилка и откаран в болница. Много от футболистите на двата отбора обаче бяха потресени от гледката и отказаха да продължат участието си в мача. В резултат на това съдията Пол ван Букел прекрати двубоя.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Телевизионните камери показаха как някои играчи напускат терена със сълзи на очите. Феновете на двата отбора на стадиона изпратиха изнесения на носилка Етиен Ваесен с песента „You’ll never walk alone“. Редица отбори от нидерландската Ередивизи побързаха да изразят подкрепата си към стража на Валвайк.

Към момента на спирането на играта Аякс водеше с 3:2 след голове на Браян Броби, Стивън Берхуис и Стивън Бергвайн. За Валвайк точни бяха Михил Крамен и Ясин Укили. Предстои нидерландската футболна федерация да вземе решение как ще се процедира със срещата – дали ще бъде преиграна или доиграна на по-късен етап.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!