Феновете на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и зрителите по телевизията останаха изключително притеснени от състоянието на халфа на Тотнъм Родриго Бентанкур. 27-годишният уругваец загуби съзнание в 76-ата минута, когато се сблъска с Абдул Фатаву от Лестър при единоборство за игра с глава след изпълнение на корнер в полза на „шпорите“.

Бентанкур остана да лежи неподвижно на земята, а по главата му имаше кръв и съдията Кристофър Кавана веднага повика лекарския екип. Лекарите върнаха уругваеца в съзнание и му поставиха кислородна маска. Халфът на Тотнъм беше изнесен на носилка.

След края на мача „Скай Спортс“ обяви, че Родриго Бентанкур е в съзнание и е контактен. Информацията на телевизията беше потвърдена от мениджъра на Тотнъм Ейндж Постекоглу.

„Добрата новина е, че Родриго е в съзнание и говори. За него се грижат хората от лекарския екип. Нямам повече информация. Единствено, че има травма на главата. В такива ситуации винаги трябва по-внимателно процедиране“, обяви Постекоглу след равенството 1:1 с Лестър.

Снимки: Profimedia.bg