Световното първенство по футбол в Русия наближава, а с всеки изминал ден се увеличава и страхът от поведението на местните хулигани.

Руските ултраси са известни с мелетата, които правят, а свидетели на тях станаха всички, които са следили Евро 2016 във Франция. Тогава почти всеки ден имаше сблъсъци между руснаци и привърженици на други отбори.

Преди седмица футболният свят отново бе шокиран от руските хулигани. Ултраси на Спартак (Москва) си спретнаха бой с фенове на Атлетик в Билбао, а един полицай бе убит.

Водещи футболни коментатори и анализатори са на мнение, че домакините от Русия трябва да се погрижат много внимателно за сигурността на идващите от цял свят привърженици.

"Не можем да пренебрегваме това, че полицай бе убит от руски фенове, докато изпълнява служебните си задължения. Футболът не е война. Не можем да пренебрегваме непрестанните видеоклипове със заплахи, които руснаци пускат към всички канещи се да посетят мачовете от световното първенство", коментираха пред "Talk Sport" бивши футболисти, сред които и Джоуи Бартън.

Още след края на Евро 2016 руските ултрас организации започнаха да отправят закани към англичани, германци, поляци и всички други, които са известни като футболни хулигани. Мрежата е пълна с видеа, на които се вижда как местните фенове се готвя за Мондиала, като за война.

 В подготовките има и женски групи. В Русия жените също често си организират боеве и водят подготовка като типични ММА бойци. Почти всички водещи агитки имат женско "подразделение", а различните групи редовно си организират боеве помежду си в паркове и гори.


На снимката: Василий Убиеца - доскоро един от най-страшните руски хулигани. Той се оттегли от фенските битки преди година