ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 1:0 в аржентинското Суперкласико, което беше част от 15 кръг на местното първенство. Единственото попадение падна в добавеното време на дербито и даде началото на масов бой между играчите на двата отбора. Мелето наложи спешното влизане на полиция на терена, за да разтърве футболистите. Съдията Дарио Ерера охлади страстите със седем червени картона.

Напрежението между двата отбора се усещаше през цялото време, но страстите се покачваха с наближаването на последната минута. В добавеното време Августин Сандес извърши грубо нарушение в наказателното поле и Ерера отсъди дузпа. Мигел Борха беше точен при изстрела си от бялата точка и докато в радостта си благодареше на Господ със специална фланелка, играчите на двата отбора се сбиха.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Всичко започна от провокация на една от резервите на Ривър Плейт. Футболистът подвикна нещо към скамейката на Бока Хуниорс и това отприщи мелето. Наложи се полицаите, охраняващи дербито да влязат спешно на терена, за да разтърват биещите се футболисти. Съдията показа червени картони на седем футболисти – четири на полеви играчи и три на резерви.

Ривър Плейт е лидер в класирането на аржентинското първенство с актив от 37 точки и има аванс от девет точки пред втория Сан Лоренсо. Следват три тима с по 27 – Дефенда и Хустисия, Естудиантес и Белграно. Бока Хуниорс е 13-и с 18 точки.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!