Сериозен скандал се разрази след четвъртфиналния мач за Купата на Русия между Арсенал (Тула) и ЦСКА (Москва). Гостите от столицата спечелиха с 2:1, а двама играчи на тима от Тула налетяха на бой на треньорите на „армейците“ след края на мача. Българският национал Георги Костадинов игра пълни 90 минути за Арсенал.

Титулярът Гиа Григлава и резервата Гурам Аджоев-младши са атакували спортно-техническия щаб на ЦСКА, съобщава „Чемпионат“. Първоначално те са отправили само словесни закани за саморазправа, но след това са потърсили и физически контакт. Сбиването е било предотвратено с намесата на играчите на двата отбора.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според правилника двамата са заплашени със солидна финансова санкция, но може да се стигне до спирането на състезателните им права.

Президентът на Арсенал (Тула) Гурам Аджоев-старши отрече пред "Спорт24", че е имало опит за саморазправа между играчите и треньорите на ЦСКА (Москва). Според него е имало само вербална размяна на закани.

Евгени Луценко даде аванс на Арсенал в 33-ата минута, но след почивката гостите обърнаха резултата. Вадим Карпов изравни във втората минута на второто полувреме, а четири минути преди края на мача Марио Фернандес реализира победния гол за ЦСКА (Москва). Домакините завършиха срещата в намален състав, след като Луценко получи червен картон в 55-ата минута.