Сериозен скандал с националния отбор на Бразилия избухна в страната. Според в. „О Естадао“ от 2012 г. насам селекционерите на „селесао“ нямат право да избират играчите за тима, а с това се занимава рекламна агенция.
 
Според шокиращата информация на изданието през 2006 г. Бразилската футболна конфедерация е подписала договор с маркетинговата фирма „ISE”, а след подновяването на контракта в края на 2011 г. компанията, базирана на Каймановите острови, е получила правото да определя играчите за мачовете на „селесао“.
 
„О Естадао“ твърди, че „ISE“ е изготвила списък от играчи, наречен „А тим“, които задължително трябва да присъстват в националния отбор. Евентуална смяна на футболист трябва да бъде съгласувана с маркетинговия стандарт на новия играч. Освен това на рекламната компания трябва да бъде предоставен медицински документ, че въпросният футболист от „А тима“ е контузен.
 
В договора изрично е подчертано, че контролните мачове на националния отбор на Бразилия не може да бъдат използвани за изпробване на млади играчи или за подготовка на футболисти от олимпийския тим до 23 години. Контрактът между Бразилската футболна конфедерация и „ISE“ е в сила до 2022 г., което означава, че до тогава компанията ще има думата при определянето на играчите за националния отбор.
 
В специално съобщение чрез профила си в „Туитър“ Бразилската футболна конфедерация отрече информацията и обяви, че тя е основана на „безпочвени подозрения“.