Сериозен скандал се развихри в Гърция заради телевизионна игра, в която е споменато името на България. ПАОК (Солун) е внесъл оплакване в телевизия АНТ1 заради свързването на името на клуба с родината ни. Както е известно, Димитър Бербатов игра за солунския тим по време на активната си състезателна кариера.

Според thetoc.gr в оплакването си от солунския клуб искат телевизията "да се извини за оскърбителното споменаване (на клуба), излъчено по време на предаването". Става въпрос за телевизионната игра "Рук Зук", по време на която участник трябвало да подскаже на партньора си думата "България". За косвено описание той казал "ПАОК", а другият състезател казал "Солун" и веднага след това "България".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

От клуба заявяват, че предаването е било излъчено на запис, което е давало възможност на телевизията да се намеси в съдържанието. Това обаче не е направено и ПАОК обмисля дори да предприеме правни действия срещу телевизията.

В отговор от АНТ1 споделят, че излъчването на материала в този вид е било сериозна грешка и няма да се повтори.

Феновете на ПАОК понякога са наричани от останалите запалянковци "българи", което в този контекст се приема за обидно, а преди години в първото издание на тълковния си речник гръцкият лингвист Георгиос Бабиньотис беше включил сред определенията за "българин" и "привърженик на ПАОК". Тогава това предизвика остри реакции и значението бе премахнато от речника.