Скандалът с уредените мачове в Сърбия, за който беше сигнализирано от УЕФА, има продължение. Оказа се, че основните заподозрени в манипулирането на резултати са Борац (Чачак) и Ягодина.

Двата тима бяха наказани с отнемане на шест точки. В резултат на това Борац обяви, че разпуска отбора и прекратява участието си в сръбската втора дивизия. Днес обаче тимът все пак замина за гостуването си на Раднички (Крагуевац) от 28 кръг.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Тимът от Чачак пътува в пълен състав за гостуването си. Но на терена излязоха само седем играчи на Борац, което според правилника позволява започването на двубоя.

В 12-ата минута един от футболистите на гостите – Стефан Бойович обяви, че е контузен. Съдията Данило Йеринич нямаше друг изход и прекрати мача.

„Наказанието ни е наложено заради недоказано твърдение. Готови сме да застанем на детектор на лъжата. Не сме съгласни с решението, което считаме за пародия. Затова и ние ще си правим шеги и ще показваме истинското лице на сръбския футбол. Сега от федерацията ще срамуват, тъй като всички световни медии ще отразят нашия протест. Ще отправим силно послание“, заяви спортният директор на Борац Владимир Станисавлиевич.