Страшен скандал на расова основа се разрази по време на световната квалификация между Унгария и Англия на „Пушкаш Арена“, спечелена от „трите лъва“ с 4:0.

Преди началото на мача футболистите на гостите коленичиха, за да отдадат съпричастност в борбата с расизма. В отговор на това бяха освиркани от феновете на Унгария.

Както е известно, унгарците бяха наказани от УЕФА за 3 мача без публика (един условно) заради дискриминационно поведение на расова и сексуална основа по време на Евро 2020. Квалификацията с Англия обаче е под егидата на ФИФА и санкцията от евроцентралата не важеше.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Част от освиркванията бяха насочени и към тъмнокожия нападател Рахийм Стърлинг, който се разписа в 55-ата минута и след това свали екипа си. Под него имаше фланелка, с която футболистът на Манчестър Сити отдаваше почит на своя позната, починала от COVID-19.

В този случай привържениците на Унгария започнаха да хвърлят факли и пластмасови чаши към терена. Декан Райс, който в 87-ата минута оформи крайния резултат, вдигна една от чашите и отпи от нея. Така 22-годишният халф на Уест Хям повтори действията на Иван Бандаловски, който през 2017 г. като футболист на Верея по време на мач срещу Левски на „Герена“ беше замерен с метално кенче с бира, а той го вдигна и отпи.