ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сделката между Уест Хям и Манчестър Сити за бразилския национал Лукас Пакета се провали, въпреки че беше в доста напреднала фаза. Причината за това е разследване, започнато срещу 25-годишния халф на "чуковете" в родината му.

Първоначално беше съобщено, че информацията по случая е конфиденциална, но след това бразилското издание „Глобо“ разкри, че става дума за залози.

Според публикацията, в центъра на разследването е мачът между Уест Хям и Астън Вила (1:1) на 12 март, когато Пакета получи жълт картон в 70-ата минута за нарушение срещу Джон Макгин.

В деня на двубоя са регистрирани редица нови акаунти в сайта на букмейкъра „Betway“, а чрез тях са направени залози за максимално допустимата сума. Според пуснатите фишове, печалба ще се изплати при условие, че Пакета получи жълт картон срещу Астън Вила, а нападателят Луис Енрике от Бетис също бъде предупреден официално срещу Виляреал същия ден.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Жълтата подводница“ и „зелено-белите“ от Севиля също завършват при 1:1, а Луис Енрике получава жълт картон през второто полувреме.

„Дейли Мейл“ съобщава, че разследването е концентрирано върху Лукас Пакета, тъй като залозите са направени в Бразилия и са свързани с развоя на мач на Уест Хям.

„Чуковете“ преговаряха с Манчестър Сити за Пакета. Лондончани са оценили своя плеймейкър на 85 милиона паунда, докато офертата на „гражданите“ беше за 70 милиона, но се очакваше да бъде повишена и двата клуба да постигнат съгласие. След новината за разследването срещу бразилския национал всички разговори са спрени.

За момента се счита, че Лукас Пакета може да играе за Уест Хям в утрешния домакински мач срещу Челси. Заради разследването халфът е изваден от националния отбор на Бразилия за предстоящите световни квалификации срещу Боливия и Перу през септември.

„Лукас Пакета беше в плановете ми. Много ми харесват неговите качества като играч. Ще го оставя да разреши проблема си. Аз през целия си живот съм търсел истината“, коментира селекционерът на „селесао“ Фернандо Динис.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!