ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

32 камерунски футболисти, състезаващи се в групите до 17 години, са се провалили на теста за определяне на истинската им възраст и са се оказали по-стари. Нареждането за провеждане на изследването е направено от легендата Самуел Ето`о, който е президент на футболната федерация на страната.

Скандалът се разрази точно преди началото на турнира при 17-годишните на страните от Централна Африка, който трябва да стартира на 12 януари. Подготовката на Камерун обаче срещна сериозен проблем и селекционерът Жан Пиер Фиала не може да събере състав, в който всички играчи да са с гарантирана възраст до 17 години.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Преди началото на подготовката Ето`о е наредил да се направят всички необходими тестове за определяне на истинските години на играчите. Целта е борба с превърналата се в традиция в страната измама относно истинската възраст на футболистите.

В началото на седмицата 21 от тестваните кандидати за селекцията на Камерун са се оказали по-възрастни. При последващите изследвания още 11 футболисти са хванати с измамата. Така общият брой вече е 32 и всички те са получили забрана да играят в съответната възрастова група.

След като стана президент на Камерунската футболна асоциация в края на 2021 г. Самуел Ето`о обеща да направи реформи, които да се преборят с всички порочни практики в местния футбол. Сега изглежда легендарният нападател на Барселона и Интер е пристъпил към действия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК