Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На огромна трагедия станаха свидетели участниците и зрителите на мача между Железни брод и Арсенал (Чешка липа) от регионалното първенство на Либерец (Чехия). Страничният съдия на срещата Зденек Наденик се строполил на терена и почитал.

Лекарят на мача веднага повикал медицински екип на спешна помощ. Лайнсменът бил един от любимите на футболистите в шампионата заради приятелското им отношение към тях.

„Момчета, намалете темпото, за да си поема дъх“, казал арбитърът на играчите точно преди да се строполи на терена. Думите му бяха разкрити от дългогодишния приятел на съдията Мирослав Цихларж във „Фейсбук“.

За съжаление това били последните думи в живота на Наденик. Опитите да бъде приведен в съзнание на терена не помогнали. Съдията бил откаран в болница с хеликоптер с диагноза спукана сърдечна аорта. Направена е незабавна операция, но лекарите не успели да спасят живота на рефера.

48-годишният Зденек Наденик е бил футболен съдия извън работно време. Основната му професия е актьор към театър „Ф. К. Шалда“ в Либерец, където дори изпълнявал арии в оперни постановки.