Нападателите на Милан и Интер Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку са си разменили страшни обиди по време на скандала помежду си в снощното голямо дерби за купата на Италия. „Нерадзурите“ спечелиха с 2:1.

Двамата едва не стигнаха до бой в края на първото полувреме. Те си допряха главите и се засипаха с обиди. Лукаку продължаваше да отправя реплики към шведа, след като двамата бяха разтървани.

Италианските телевизии „RAI“ и „Sportmediaset“ разкриха какво точно са си казали двамата играчи.

"Хайде, отивай да се занимаваш с твоето лайняно вуду, малко магаре", обявил Ибрахимович.

"Искаш да говорим за майка ми ли, кучи син! Престани да се хилиш", отговорил Лакука и след това напсувал шведа.

След нова Златан приканил бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед да разрешат спора си извън стадиона.

Репликата на Ибрахимович за вудуто е свързана със случка от 2018 г. Тогава Лукаку е играч на Евертън, а собственикът на клуба Фархад Мошири заяви, че нападателят е отказал офертата за нов договор, защото е получил "вуду съобщение", изпратено от майка му. Тя е присъствала на специален ритуал в Африка, на който е получила предсказание, че синът й не трябва да остава в Евертън, а да подпише с Челси.

Както е известно, Кристиан Ериксен донесе победата на Интер с 2:1 в добавеното време. Преди това Ибрахимович беше аванс на Милан в дербито в 31-ата минута, а Лукаку изравни от дузпа в 71-ата. Заради скандала помежду си двамата нападатели получиха жълти картони. През второто полувреме Златан беше изгонен от терена.

В съблекалнята шведът е поднесъл извиненията си на своите съотборници, но категорично е отрекъл, че е обиждал Лукаку на расова основа.