Бившият футболист на "Ботев" (Пловдив) Бобан Грънчаров разказа потресаващи неща от размириците в Украйна. Освободеният от Станимир Стоилов играч в момента е футболист на Таврия (Симферопол) с треньор Николай Костов. Заради размирното положение в Крим украинското първенство временно е прекратено, а целият отбор на Таврия бе принуден да замине за Турция, където е на лагер.

"В Украйна бяхме със съпругата ми, която е бременна, и малката ни дъщеричка. Всеки ден ставаше все по-лошо и по-лошо. Имахме контрола, след която стана ясно, че до вечерта трябва да напуснем Крим. Обадих се на жена ми, която каза, че е имало стрелба до дома ни. Има армия, полиция навсякъде, в центъра не може да се ходи нормално, всички улици са затворени. Събрахме багажа и тръгнахме с автобус до Донецк. Пътувахме 10 часа, но в Донецк останахме два дни, защото нямаше самолети, летището беше затворено. След това заминахме за Турция, където сме в момента. За местните в Украйна това, което се случва, е нормално, казваха ни: "Спокойно, нищо няма да се случи", разказа Бобан Грънчаров пред "Дарик" радио.

9_1.jpg

"Ситуацията е ден за ден, не се знае дали първенството ще се поднови и дали въобще ще започне. Когато има стрелба, е нормално да се стреснеш. До нашия дом имаше стрелба, жена ми започна да плаче, не знаеше какво да прави. Когато чули изстрелите, се крили с детето в апартамента. След това не знаехме дали ще можем да напуснем града. Имаше проверки навсякъде, докато напуснем областта", допълни още Грънчаров.

"Всичко работеше, да не повярваш. Мислех, че нищо нямаше да работи. Говорехме си със съпругата ми, дали ще има отворени магазини, все пак сме с малко дете. Нямаме представа кога отборът ще се върне в Симферопол и дали ще бъде безопасно за семействата ни. Ако шефовете гарантират, че нищо няма да се случи, ще ги взема с мен в Симферопол, ако не - ще ги оставя в Македония", завърши бившият защитник на "Ботев" (Пловдив).

ВСИЧКО ЗА РАЗМИРИЦИТЕ В УКРАЙНА В БЛИЦ - НОВИНИ


Article.jpg