Истински шок преживя шофьорът на германския Херта преди днешния мач на тима като гост на Арминия. Двубоят в Билефелд е от първия кръг на Купата на Германия.
 
Неизвестен мотоциклетист е стрелял по рейса на берлинчани. В момента на инцидента в автобуса не е имало играчи на тима от Бундеслигата.
 
„Нашият шофьор е пътувал от хотела до жп гарата в Билефелд, където трябваше да посрещне отбора, който пристигна с влак“, разкри мениджърът на Херта Михаел Преец пред „Билд“.
 
Инцидентът се е случил в 17:15 часа в неделя, когато мотоциклетист задминава рейса и се заканва с юмрук на 55-годишния шофьор Щефан Беренд. Малко след това водачът на мотора вади пистолет и стреля по предното стъкло.
 
„Пистолетът е бил насочен директно срещу нашия шофьор. За щастие той не се е паникьосал и не е изтървал управлението на автобуса. Най-голямото щастие обаче е, че той не е пострадал“, допълни Преец.
 
„Това е атака срещу живота на Щефан. Дупката от куршума на предното стъкло е на височината на главата на шофьора. Трябваше да обясним случилото се на играчите, тъй като всички видяха дупката на стъклото“, поясни мениджърът на Херта.
 
Полицията в Билефелд вече издирва моториста. Пред хотела на Херта е разположен патрул. Полицейски автомобили пък ще съпровождат автобуса на отбора до стадиона за днешния мач, който стартира в 19:30 часа българско време.
 
____________.jpg

__________.jpg