Двама фенове на Естудиантес бяха ранени след сблъсъци в Аржентина, съобщиха от полицията. 29-годишен мъж бе прострелян в крака, а 30-годишен - в стомаха. Те са приети в болницата в Ла Плата.

Полицията е арестувала трима заподозрени. Инцидентът станал по време на пътуването с автобус на феновете от Ла Плата на 60 км до мача с Расинг клуб в предградието на Буенос Айрес Авеланеда за двубоя от поредния кръг на аржентинското първенство, който Естудиантес загуби с 0:1.

Бившият нападател на Естудиантес Пабло Лугуерсио отбеляза единствения гол в мача в 4-ата минута с удар от границата на наказателното поле. Попадение на Мауро Босели за Естудинатес през втората част бе отменено заради игра с ръка. Това бе втори пореден мач, в който Естудиантес допуска ранен гол и губи, след поражението с 0:3 от Росарио Сентрал миналата седмица. Естудинатес е на четвърто място в класирането с 26 точки, но е и с мач повече. Лидер е Банфилд с 32 точки, следван от Нюелс Олд Бойс също с 32. През следващия месец Естудинатес ще участва в световното клубно първенство в Абу Даби.

В другите две срещи от 15-ия кръг Росарио Сентрал и Ланус завършиха 0:0, а Химнасия Ла Плата победи с 4:1 Уракан.