Директорите на Милан Паоло Малдини и Фредерик Масара ще напуснат клуба през лятото. Вчера се появиха първите спекулации, че Малдини може напусне поста си заради разминавания с останалите ръководители.

След това 54-годишната легенда на „росонерите“ е провел среща със собственика на клуба Джери Кардинале. След нея босът е решил не само да освободи бившия бранител, но и неговия колега и също директор в клуба Рики Масара, съобщава "Скай Италия".

Очаква се официалното съобщение за раздялата на Малдини и Масара с Милан. И двамата имаха договори за директори с „червено-черните“ до лятото на 2024 г. Сега в Милано ще трябва да търсят техни заместници. Най-вероятно повишение ще получат шефът на скаутския отдел Джефри Монкада и изпълнителният директор Джорджо Фурлани.

Паоло Малдини се завърна в Милан през 2018 г. - девет години след прекратяването на състезателната си кариера. Тогава той беше назначен за директор на стратегическото развитие в спортната сфера. През 2019 г. стана технически директор след оставката на Леонардо. Малдини и Масара изградиха отбора, който през сезон 2021/22 стана шампион на Италия и върна скудетото в клуба след 11-годишна пауза.