България гостува на Чехия в третата си евроквалификация днес в 21:45 часа. Двубоят е в Прага, а фаворит на букмейкърите са домакините, които заемат последното място в група "А" с 0 точки (б.р. те имат само 1 изигран мач - 0:5 срещу Англия). Тяхното предимство обаче не може да оспорва, тъй като селекцията на Ярослав Шилхави е доста по-сериозна от родната. 

Проверка на БЛИЦ, позоваваща се на най-реномирания сайт за футболни характеристики "Transfermarkt", показва, че чехите са по-скъпи от избраниците на Красимир Балъков около 10 пъти. 

Във въпросния сайт тимът на чехите цялостно е оценен на 115 милиона паунда, докато "трикольорите" са котирани общо на 17.9 милиона паунда.

Най-скъпият играч на съперника ни е футболистът на Хофенхайм Павел Кадержабек, който е с цена от 18 милиона паунда. Той е следван от Томаш Василик от Севиля, оценен на 16,2 милиона паунда, и Патрик Шик от Рома, възлизащ на 13.5 милиона. Най-евтиният в селекцията на съперника ни е някогашният таран на Астън Вила и настоящ на Слован Либерец Либор Козак с цена 540 хиляди паунда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В нашия тим най-скъпо оценени са капитанът Ивелин Попов и Кирил Десподов, като сумата им е по 2,7 милиона паунда. Те са следвани от бранителя на Лудогорец Антон Недялков (2,2 милиона паунда) и Тодор Неделев от Ботев (1,8 милиона паунда). С най-ниска цена в тима на Балъков са Христо Иванов (45 хиляди паунда), Мартин Минчев (135 хиляди паунда) и Георги Илиев (135 хиляди паунда). Те са следвани от триото Виктор Генев, Крум Стоянов и Станислав Иванов, оценени на 180 хиляди паунда. 

Все пак ни предстои да разберем какво ще се случи тази вечер в 21:45 часа на стадион "Летна", когато е първият съдийски сигнал.

Нашата квалификационна група за Евро 2020