Българският бранител Валентин Илиев игра цял мач при резила на гранда Стяуа на 1/8-финалите в турнира за Купата на Румъния. Грандът от Букурещ загуби с 0:2 при гостуването си на втородивизионния Политехника (Тимишоара) и отпадна от надпреварата.

Домакините излязоха с черно-белите екипи, с които клуба бе създаден точно преди 90 години. Играчите на Политехника показаха невероятен футбол и напълно заслужено се класираха за 1/4-финалите на турнира. Стяуа отново игра слабо и бледо и най-вероятно наставникът Илие Стан ще бъде освободен.

Рикетс откри резултата в 28-ата минута, а крайното 2:0 в полза на домакините оформи Гога в 51-ата минута. Така Стяуа приключи участието си в турнира и ще се съсредоточи в изявите си в първенството и в Лига Европа.

В момента отборът на Валентин Илиев се намира на 8-ото място във временното подреждане на румънското първенство, на цели 10 точки зад лидера Динамо (Букурещ). В Лига Европа Стяуа е в група заедно с отборите на Шалке 04, Макаби Хайфа и АЕК Ларнака, като след изиграването на първите 3 срещи от групата е на 3-ото място с 2 пункта, на 4 зад втория Макаби и на 5 зад лидера Шалке 04. /БЛИЦ