Голмайсторът на Ливърпул Луис Суарес спечели наградата за най-добър футболист във Висшата лига за изминаващия сезон на Асоциацията на журналистите, пишещи за футбол. Само преди седмица уругваецът взе и приза за играч на сезона от Асоциацията на професионалните футболисти.

Преди година Суарес остана втори след Гарет Бейл, но през настоящия сезон не остави съмнение в превъзходството си и спечели с 52% от гласовете на повече от 300 журналисти, изпреварвайки своя съотборник Стивън Джерард, който бе последният играч на Ливърпул взел отличието през 2009 година, и халфа на Манчестър Сити Яя Туре.

„Луис Суарес е забележително талантлив победител в дългия списък от хора, печелили нашата награда. Миналата година инцидента с Иванович според мен повлия на крайното класиране, но през този сезон неговото поведение е пример за останалите играчи и това също бе взето под внимание” заяви президентът на Асоциацията на журналистите Анди Дън.

Ливърпул има вече 12 победители в класацията и водят по този показател пред Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които имат по 9, а Арсенал е с 8 победителя Наградата се връчва от 1948 година и официалната церемония по връчването й ще се състои на 15 май.