Луис Суарес е на само няколко дни от това да сбъдне мечтата си - да играе за Барселона. Уругвайският национал почти сигурно ще дебютира този уикенд - в дербито с Реал (Мадрид) в Примера дивисион, след като наказанието му изтече. Голмайсторът, който бе привлечен от Ливърпул, бе със спрени права за 4 месеца за това, че захапа Киелини по време на мача с Италия от Мондиал 2014. Постъпка, която го е накарала да си помисли, че е провалил кариерата си.

"Винаги съм мечтал да играя за Барселона. Ако имам възможността да завърша тук кариерата си, това ще бъде перфектният начин да се оттегля. Мислех, че съм се провалил. Първоначално се затворих, обръщах внимание само на семейството си. Но помислих, осъзнах грешката си и се извиних. Това ми помогна да се освободя психически от всичко, което се случи. После получих обаждане от агента ми, че има контакт с Барселона. Бях щастлив от този факт. Но имах и своето притеснение клубът да не се откаже от мен заради това, което сторих", коментира бившият футболист на Ливърпул.

"Трябваше да работя самостоятелно, да се крия от камерите и от папараците. Беше ми много трудно. Знаех, че не съм действал професионално и ми се струваше, че се крия, че правя нещо нередно. Но осъзнавам грешката си, приемам вината си и критиките", добави Суарес.

"Ще играя, само ако треньорът прецени. Не си го представям още, защото моите съотборници се трудят много здраво за местата си. Няма как да поискам от Луис Енрике да залага на мен веднага. Дори да не играя на "Бернабеу", няма да съм ядосан, ще подкрепям съотборниците ми и ще ценя тяхното представяне", завърши уругваецът.