Уругвайският национал Луис Суарес от вчера е в Барселона след трансфера си от Ливърпул, но заради наложеното от ФИФА наказание не може да бъде представен официално пред медиите и феновете.
 
Вместо това спортният директор Андони Субисарета и треньорът Луис Енрике дадоха пресконференция, за да отговорят на въпроси за трансфера и плановете си за нови попълнения на тима.
 
Суарес няма да може да играе за Барселона през следващите четири месеца или поне до отмяна на наказанието от страна на Спортния арбитражен съд в Лозана.
 
„Луис Суарес е играч на Барселона и това е сигурно, но имаме препоръка от нашите адвокати да се държим дискретно по тази материя. Те ни препоръчаха да внимаваме с отговорите си. След като всичко по въпроса с наказанието стане ясно, тогава ще дадем повече подробности. Едно е сигурно. Суарес е 100% играч на Барселона“, заяви Субисарета.
 
„Адвокатите на клуба работят, за да защитят правата на клуба и на играча по най-добрия начин. Към момента обаче не мога да кажа нищо повече по тази тема“, допълни спортният директор на Барселона.