Судан изненадващо измъкна точка при визитата си на Замбия в световна квалификация от група D на зона "Африка. Домакините мислеха, че нямат да имат никакви проблеми срещу посредствения съперник и подходиха много самоуверено. Те успяха да пробият съпротивата на гостите чак в 70-ата минута. Джейкъб Муленга (Утрехт, Хол) откри резултата, но секунди по-късно Малик Мохамед изравни при една от редките контраатаки на Судан.

Замбия все още е на първото място в групата, което бе окупирано за кратко от Гана. "Медните куршуми" са лидери с 11 точки, а "черните звезди" останаха втори с 9.

В група J Уганда победи Ангола с 2:1 в мач с два червени картона. Гостите поведоха с гол на Жоб в 57-ата минута. С голове на Емануел Окуи (83) и Тони Мавейе (89) домакините обърнаха резултата. Изгонени бяха Васша (62) и Фабрицио (86).

В група А Ботсвана излъга ЦАР с 3:2. Брис Зимбори откри за гостите в 32-ата минута, а Жером Раматагване изравни от дузпа в 42-ата. Отново Зимбори (40) вкара за 1:2, но с попадения на Нголе (74) и Нато (86) Ботсвана измъкна победата.

Според регламента победителите в групите се класират за следващия кръг. Там отборите ще бъдат разделени на пет двойки и отново ще играят по два мача при разменено гостуване. Петте победителя се класират за световните финали в Бразилия.