Бившият отбор на Радостин Кишишев и Светльо Тодоров Чарлтън отпадна от борбата за изкачване в Чемпиъншип, след като в редовното време мачът със Суиндън завърши 2:1.Стигна се до продължения, в които не падна гол и така се стигна до дузпи, тъй като първата среща бе завършила при същия резултат, но в полза на Суиндън.

Всичко започна повече от прекрасно за Чарлтън. В 27-ата минута Фери си забоде автогол, а в 45-ата Дейвид Мууни увеличи на 2:0.
През второто полувреме нещата се влошиха за Суиндън, след като капитанът Гриър бе изгонен за груб фаул.
Суиндън бе в неизгодно положение, но точно когато Чарлтън изглеждаше сигурен финалист, гостите успяха да вкарат гол за 2:1 чрез Даниел Уорд, който доведе нещата до продължения.
В края на редовното време пък играчите на полето се изравниха след директен червен картон за Лиера от Чарлтън.
 
В продълженията домакините бяха по-настоятелни, но така и не стигнаха до решаващото попадение. Контраатаките на Суиндън също не бяха за подценяване и само липсата на късмет им попречи да решат изхода на срещата още след 120 минути.
Така дузпите трябваше да определят кой ще играе на “Уембли”. При изпълнението на 11 метровите удари по-точни бяха гостите, които не сбъркаха нито веднъж. Решаващият пропуск за „Адикс“направи Ники Бейли. С кинжален шут Стивън Дарби донесе изненадващата победа за Суиндън, който се класираха за финалния плейоф. Двубоят ще се състои на 29 май. Съперникът на Суиндън ще бъде определен тази вечер, когато в двубой-реванш сили ще премерят тимовете Милуол и Хъдърсфийлд. Първата среща между тях завърши 0:0.