Уелският тим Суонзи победи у дома Нотингам с 3:1 и го отстрани в интригуващ полуфинален плейоф от Чемпиъншип и е на крачка от промоция във Висшата лига. Първият мач между двата тима бе завършил 0:0.

На своя „Либърти Стейдиъм” Суонзи започна много добре мача и натисна съперника си още след първия съдийски сигнал. В рамките на по-малко от 10 минути “лебедите” успяха да нанесат своя удар. В 28-ата минута Лиън Бритън бе точен за 1:0, а в 35-ата минута Стивън Доби покачи на 2:0 за уелсците.

След почивката играчите на Нотингам опитаха всичко по силите си, за да се върнат в играта. Голът на надеждата за гостите дойде в 80-ата минута, когато Робърт Ърншоу намали за 2:1. В заключителните секунди Ърншоу удари и страничния стълб на вратата на Суонзи. За да бъде драмата пълна, крайното 3:1 бе оформено по зрелищен начин и то даденото от съдията 4-минутно продължение. При изпълнение на корнер пред вратата на домакини стражът на гостите Лий Камп се бе включил в наказателното поле, където обаче отбраната на Суонзи изби топката, която попадна в резервата Дарън Пратли, който спринтира и с удар от центъра на терена я прати в мрежата за крайното 3:1.

Финалния сблъсък, който ще определени новия член на елита ще се играе на 30 май на „Уембли”. Съперник на Суонзи в него ще бъде победителят от сблъсъка между Кардиф и Рединг, които също направиха 0:0 в първия си мач.

СУОНЗИ – Нотингам 3:1 (общ резултат 3:1)

1:0 Лиън Бритън (28), 2:0 Стивън Доби (35), 2:1 Робърт Ърншоу (80), 3:1 Дарън Пратли (90+4)