Последният в класирането на Висшата лига Суонзи победи Кристъл Палас с 5:4 в изключително драматичен мач от 13 кръг. „Лебедите“ изоставаха в резултата при изтичането на 90-те минути, но успяха да стигнат до обрат в добавеното време с голове на резервата Фернандо Йоренте и напуснаха последното място. „Орлите“ пък записаха шест поредна загуба.

Вилфрид Заха даде аванс на Кристъл Палас в 19-ата минута, но само четвърт час по-късно Гилфи Сигурдсон изравни резултата с перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Лирой Фер се разписа два пъти (66-ата и 68-ата минути), за да доведе до обрат в полза на Суонзи. Последва изключително драматичен край на мача, в който „орлите“ постигнаха три гола, за да излязат напред в резултата.

Джеймс Томкинс се разписа в 75-ата минута при разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер. В 82-ата капитанът на домакините Джак Корк с глава отклони в собствената си врата центриране на Заха. Две минути по-късно Кристиан Бентеке изравни при ново разбъркване след корнер.

Така Кристъл Палас изглежда беше на път да сложи край на серията си от пет поредни загуби, но в добавеното време Суонзи стигна до победата. Фернандо Йоренте изравни с удар от границата на наказателното поле. Две минути след това вкара победното попадение от вратарското поле, след като Нийл Тейлър му свали центриране отдясно.

Така „лебедите“ постигнаха първата си победа при новия треньор Боб Брадли и стигнаха до трите точки за втори път през сезона. Първата победа на тима беше в първия кръг като гост на Бърнли (1:0). Така Суонзи събра актив от 9 точки и излезе на 19-о място, на една повече пред последния Съндърланд. Кристъл Палас е 16-и с 11 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА