Валери Божинов е в центъра на италианските медии днес. Нападателят на Парма влезе като резерва в мача с Милан снощи и донесе победата на "дуковете" с гол в 90-ата минута. “Супер Божинов” го наричат медиите. Макар че игра само 15 минути той бе избран за играч на мача. “Валери не трябва да е резерва. С влизането си промени изцяло играта на Парма”, добавят колегите от Апенините.

“Посвещавам гола на Жозе Моуриньо. Да! На Специалния, защото ми харесва като треньор. Тук в Италия го критикуват много, но аз му симпатизирам. Казва каквото мисли и има невероятен характер”, сподели Божинов след мача.

Нападателят е доволен, че е взел скалпа на “росонерите”: „Всички знаят, че съм симпатизант на "нерадзурите". Така съм по-спокоен, след като отдалечихме Милан от Скудетото”.

Българинът вече има седем гола през сезона и е голмайстор на своя тим.

Милан търсеше повече победата в двубоя. Роналдиньо и Индзаги пропуснаха чисти положения през първото полувреме. Влизането на Божинов в 75-ата минута на мястото на Ернан Креспо промени играта на “дуковете”. В последната минута след удар отблизо вратарят Абиати не улови топката, а боксира. Националът се оказа най-съобразителен и вкара от близо победното попадение за своя тим./БЛИЦ