Американският предприемач Илон Мъск изненадващо заяви, че възнамерява да купи английския футболен клуб Манчестър Юнайтед. Той направи това в изявление, публикувано на един от профилите му в социалните мрежи.

"Освен това купувам Манчестър Юнайтед, не ми благодарете”, написа милиардерът в "Туитър".

 

 

Публикацията на 51-годишният собственик на "SpaceX" и "Тесла" беше съпроводена от друга, в която заявява: "Подкрепям лявата половина на Републиканската партия и дясната половина на Демократическата партия".

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Именно заради това мнозина се усъмниха в истинските намерения на Мъск относно сделка за "червените дяволи". Самият той впоследствие уточни, че става дума за шега, след като първоначалното му изявление относно Юнайтед беше разпространено от световните агенции.

"Не, това е шега, която от дълго време циркулира в социалната мрежа. Не купувам никакви спортни клубове", отсече богаташът пред "Ройтерс".

Както е известно, предприемачът е въвлечен в съдебна битка с "Туитър" заради оттеглената си оферта за покупка на компанията за 44 милиарда долара. Той се отказа от сделката заради спор относно фалшивите профили в социалната мрежа.

В момента собственици на Манчестър Юнайтед са семейство Глейзър. Американските богаташи, които притежават и тима Тампа Бей Бакъниърс (американски футбол), започнаха да купуват акции на "червените дяволи" през 2003 г., постепенно увеличиха собствения си дял до 75%, а впоследствие придобиха пълен контрол над клуба. 

Още от самото начало фамилия Глейзър е посрещната недружелюбно от феновете на Манчестър Юнайтед. Част от тях дори се отцепиха и създадоха собствен клуб - Юнайтед ъф Манчестър. В последните седмици привържениците на английския гранд влязоха в поредна конфронтация с американците заради слабите резултати, липсата на успехи и трансферните провали. Те настояват семейство Глейзър да продаде "червените дяволи". В момента пазарната стойност на клуба от "Олд Трафорд" е оценена на почти 5 милиарда долара.