Superjack 55 отново предлага премия от 50 000 лв. за познавачите на европейския футбол. Акцентът тази седмица е върху първенствата на Италия и Франция, където предстои битката в челото Лион – Пари Сен Жермен. И петте големи шампионата на континента са застъпени в програмата, която включва и поредното лондонско дерби.

Уест Хям – Арсенал: Историята е с Арсенал, но Уест Хям е силен домакин
Две поредни загуби в Манчестър извадиха, поне временно, Уест Хям от зона „Шампионска лига”, но с мач запас, изравняването по точки с Челси може да е факт още в неделя. „Чуковете” са вторият най-добър домакин в Премиършип и единствените, които си тръгнаха с нещо от стадиона им тази година са Ливърпул. Арсенал пък изиграха неочаквано трудни 90 минути срещу Олимпиакос в четвъртък.

Историята е на страната на „артилеристите”, а пък и Микел Артета спечели и двата си дуела с Дейвид Мойс откакто е начело на тима, но и двата бяха на „Емиратс”. Арсенал вече имаха серия от три поредни срещи без загуба като гост, но след победата над Лестър и равенството с Бърнли ще е трудно точно срещу Уест Хям да я продължат.

Астън Вила – Тотнъм: В криза ли са „шпорите” след крушението в Лига Европа?
Шокиращата класика в Загреб отряза и последния шанс за трофей пред Тотнъм този сезон и сега започва гоненето на дивото. „Шпорите” са на шест точки от четвъртото място и към момента Шампионската лига е мираж. Астън Вила е само теоретично в борбата за Европа и причината е непостоянството. Но ако през този сезон нещо е сигурно за тима от Бирмингам, то е, че не остават дълго в серия. Вила не спечелиха нито един от последните си три мача, но при настоящото състояние на Тотнъм пълният успех в неделя е доста вероятен.

Уеска – Осасуна: За Уеска всяка загубена точка приближава отпадането
Уеска играят красиво, но продължават да са последни и времето им в Ла Лига започва да изтича. Преди две седмици тимът на Пачета бе за около 20 минути извън тройката на изпадащите, но наивността в защита им костваше загуба от Селта, след което дойде програмираното 1:4 срещу Барселона.

За Уеска всеки мач оттук нататък е финал и без поне точка от този мач, оставането ще е трудно. Но пък Осасуна спечелиха последните си две гостувания и като цяло са безмилостни срещу дънните риби. В този мач всичко е възможно, а в името на романтиката можете все пак да заложите на Уеска.

Валенсия – Гранада: Два отбора, които отдавна не са имали равенство
Два отбора, които напоследък са забравили тотално за равенствата. Последното на Валенсия бе на 7 февруари, а на Гранада – ден по-рано. „Прилепите” се отдалечиха от зоната на изпадащите, но за повече от място в средата на класирането времето едва ли ще им стигне.

Гранада все още воюева на два фронта и при предстоящото домакинство на Виляреал веднага след паузата за националните отбори, зона „Европа” може бързо да се приближи. В цялата история на „Местая” има регистриран само един хикс, но тук стратегията води упорито към подялба на точките.

Вердер – Волфсбург: Начало на труден период за „вълците”
На девет точки над зоната на изпадащите и с девет кръга до края Вердер изглеждат сигурни в Бундеслигата и през следващия сезон. „Зелено-белите” стабилизираха представянето у дома като бяха 2-2-0 преди логичното поражение от Байерн миналата събота.

Волфсбург загубиха последното си гостуване, но все още държат третото място. „Вълците” влизат в трудна серия мачове с Айнтрахт, Байерн и Борусия Д през април и мястото им в Шампионската лига ще е подложено на атака. Пътят към Европа минава през Бремен и победата изглежда без алтернатива за гостите.

Специя – Каляри: Специя знае как да вземе поне точка
Специя забрави вкусът на победата и тройката на изпадащите се приближи опасно. „Орлетата” взеха само две точки от последните си пет мача, но поне у дома засега поводи за притеснение нямат.

Каляри бе върнат на асансьора за Серия „Б” в сряда след кратко присъствие над чертата. Островитяните не са за завиждане, защото до края на април ще срещнат цели три отбора от челната шестица. Победата в събота е жизненоважна, но Специя знае как да стигне до поне подялба на точките.

Сампдория – Торино: Равенството няма да навреди на двата отбора
Обратът в последните 15 минути срещу Сасуоло в сряда измъкна Торино от зоната на изпадащите, а „биковете” имат и мач по-малко. Но място за успокоение няма, защото следващите две домакинства са срещу Ювентус и Рома. Очевидно и резултатите при гостуванията ще са ключови.

Сампдория забуксува и от Деня на Св. Валентин е без победа. Тимът на Раниери не проповядва любов към закъсалите и е фаворит в неделния мач, но равенството също влиза в плановете на „моряците”.

Рома – Наполи: „Вълците” все още играят на два фронта
Наполи е виртуално в зона „Шампионска лига” докато след фрапиращата издънка в Парма Рома се смъкна на шестото място. „Вълците” посъбраха самочувствие с новата победа над Шахтар и поне още месещ ще продължават от две места да гонят квота за лигата на богатите през следващия сезон.

Наполи събраха десет точки от последните четири мача и само Интер бяха по-успешни в този период. Но сега „сините” влизат в зловещ период, като ги чакат Рома, Ювентус, Интер и Лацио в следващите пет календарни седмици. Рома има само една победа в последните четири домакинства на този съперник. Времето за втората изглежда настъпило.

Стад Брест – Анже: Зоната на изпадащите се приближи опасно до Брест
След шокиращата победа на Нант срещу ПСЖ, горещата зона се приближи неочаквано за Брест. Бретанците взеха само три точки от последните си четири мача и те дойдоха срещу абсолютния аутсайдер Дижон.

Анже са все още теоретично в борбата за европейските клубни турнири, но със само една победа от осем мача са на път да слязат в долната половина на класирането. Тимът е сред най-силните гости в елита.

Но на свой терен Брест са трудни за побеждаване. В такава ситуация треньорът Оливие Дал`Олио, на чиито тактики цяла Франция се възхищава, може да е решаващият фактор в полза на домакините.

Монпелие – Бордо: Бордо вече без цели в първенството
Монпелие не са губили от 21 януари, но три последователни равенства все още ги държат на разстояние от евроместата. Бордо стабилизираха курса след 3:1 в Дижон, но влакът за Европа отдавна изглежда изпуснат.

„Жирондинците” цял сезон не са печелили последователни гостувания и точно на „Стад дьо ла Мосон” едва ли ще успеят. Историята иначе е на тяхна страна, но Монпелие е безспорно по-стойностният отбор.

Лион – Пари Сен Жермен: ПСЖ гостуват на най-неудобния си стадион в последното десетилетие
Последните десет дни бяха турбулентни за ПСЖ, които вместо да се върнат на върха, все още са на три точки зад Лил. Но пък ги елиминираха от Купата на Франция и ги чакат на „Парк де пренс” веднага след паузата за националните отбори. Преди това обаче имат да разчистват сметки с единствения отбор в елита, с когото имат отрицателен баланс като гост в ерата на катарските инвестиции.

В последните си девет визити в Лион столичани са 3-2-4 като двете последни победи дойдоха с гол след 80-ата минута. ПСЖ е фаворит в неделя, но не забравяйте, че само Метц и Монпелие спечелиха на „Групама” през този сезон.

За регистрираните потребители на платформата winbet.bg е важно да знаят, че с всеки 50 лв. залог в секция Спорт, печелят и един талон за участие в жребия за чисто автомобил или парична премия в Голямата MINI бонус игра на WINBET. Срокът за трупане на талони изтича в 20:00 ч. на 29 март, а жребият е час по-късно, теглен на живо във Facebook страницата на WINBET.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!