Шалче, знаме или фанелка са сред сувенирите за феновете на най - великата игра по света. В ЮАР обаче нещата стоят по друг начин. Южноафриканската компания "Протектовест", специализирала се в производството на бронежилетки, предлага на футболните запалянковци да се възползват от тяхната продукция по време на предстоящото световно първенство по футбол. Рекламата на компанията вече намери място по някои от печатните медии, както и в два спортни канала в африканската държава.

"Само за 69,95 долара вие си осигурявате защита от куршуми и летящи режещи предмети. Разделяйки се с тази смешна сума, вие можете със спокойно сърце да си отпуснете душата и да се радвате на вашия отбор. Нашите бронежилетки са направени от специална материя по нова технология, те са удобни и леки", гласи рекламата на компанията.

Освен всичко това напълно безплатно от производителите могат да прикачат на бронежилетката знаме или герб на любимия ви отбор - оферта, на която трудно може да се откаже.

Както е известно, преди началото на турнира за Купата на Африка от анголския фронт за освобождаване на Кабинда обстрелваха с автоматично оръжие националния отбор на Того. В резултат на стрелбата загинаха шофьорът, пресаташето и помощник треньорът на тима. В медиите по цял свят започнаха спекулации относно сигурността по време на предстоящото в Южна Африка първенство на планетата./ БЛИЦ