Бившият полузащитник на ЦСКА Светослав Петров се разписа за Нефтчи (Баку) срещу Интер (Баку) в среща от 22-ия кръг на азербайджанското първенство, завършила 2:2.

Петров откри резултата в 24-ата минута от фаул. Символичните гости от Нефтчи имаха претенции, че нарушението е в наказателното поле, но реферът постанови фаул на границата.

Това обаче не се оказа пречка за Светослав Петров, който прати топката в мрежата. Африканецът Олефир направи 2:0 в 44-ата минута след пас на Адриан Няга. С попадения на Гулилмон в 52-ата и 55-ата минути Интер се добра до крайното 2:2 и двата отбора си разделиха по една точка.

За Интер (Баку) цял мач игра Петър Златинов, а вратарят Свилен Симеонов остана на резервната скамейка. Интер остава начело в класирането четири кръга преди края с 53 точки, пред ФК Баки с 50, Симург с 47 и Хазар (Ленкоран) с 46.

Хазар пък размаза с 3:0 ФК Баки, като две попадения заби бившият турски национал Ахмет Дурсун, а един гол накрая добави бразилеца Марио. Българските футболисти в Хазар - нападателят Иван Цветков и защитникът Костадин Джамбазов, играха пълни 90 минути. /БЛИЦ