ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бившият български национал Светослав Тодоров участва в уникален футболен мач в Лондон. Нападателят подкрепи отбора на Африка в благотворителния двубой, в който един срещу друг застанаха представители на африканската и карибската общности в Англия. Домакин на събитието беше футболният клуб Брентфорд.
 
Подобна проява се провежда за първи път на английска територия. Преди мача имаше състезания за деца по готварство и танци. Самата футболна среща завърши при резултат 1:1, а при дузпите спечели отборът на карибската общност.
 
Сред съотборниците на Светослав Тодоров бяха легендарни футболисти като Джей Джей Окоча, Сънди Олисех, Ломана Трезор Луа Луа, Джулиъс Агахова, както и Аде Акинбай, Ефе Соджи и Венсан Перисар. За треньори на тима бяха поканени Ед Стийн, Крис Хютън и Фабрис Муамба, който прекрати кариерата си заради сърдечен проблем, излязъл наяве по време на мач на Болтън с Тотнъм.
 
За отбора на карибската общност също играха известни във футбола имена като Джейсън Робъртс, Шон Дейвис, Джейсън Юъл, Майкъл Томас, Анди Коул, Дес Уокър, Франк Синклер и др. Пол Дейвис беше играещ мениджър, а заедно с него начело на тима беше легендата на Арсенал Йън Райт.

Светослав Тодоров получи покана, тъй като е един от популярните чужденци, играли в Англия. Той заигра на Острова с екипа на Уест Хям, но големият му триумф бе като футболист на Портсмут.

"Много се радвам, че участвах в шоуто. Наистина стана голямо шоу. Позабавлявахме се от сърце", заяви Тоди пред БЛИЦ.