Бившият български национал Светослав Тодоров облече екипа на Портсмут, шест години след като напусна тима от “Фратън Парк”. 34-годишният нападател игра 11 минути в бенефиса на Херман Хрейдарсон, в който Портсмут победи исландския ИБВ Вестманея в 2:1.
 
Брадли Тарбрък и Лиъм Уокър бяха точни за Помпи, а Кяртан Гудьонсон вкара за исландския тим. Тодоров се появи на терена в 79-ата минута на мястото на Харис. Хрейдарсон се появи на терена в 65-ата минута с екипа на ИБВ Вестманея.
 
"Не се чувствах странно, напротив, имах чувството, че се връщам у дома, коментира Тоди пред английските медии. - Една от мечтите ми, преди да окача бутоните, бе да играя на "Фратън Парк" отново. Друга мечта ми е да играя на "Уембли", но не знам дали ще е възможно".
 
"Толкова е хубаво да видиш много приятели накуп, да видиш познати хора и да усетиш топлото им отношение, продължи българският играч. - Когато феновете пеят за мен, беше страхотно. Много играчи са отбелязвали важни голове, не съм само аз. Така че не мисля, че обичта им е заради головете, които съм вкарал. Мисля, че имаме връзка от времето, когато играх тук. Феновете много ми помогнаха, докато бях контузен. Имах страхотни моменти с Портсмут, този клуб значи много за мен", завърши Тоди.