Един от световните колоси и германски шампион Байерн е на път да изненада всички с избора на нов треньор на мястото на хърватина Нико Ковач от лятото.

Според френското списание „Франс футбол“ баварците са насочили усилия към специалист от английската Висша лига. Приближен до боса Ули Хьонес източник на изданието твърди, че става въпрос за Маурисио Почетино. 47-годишният аржентинец в момента е мениджър на един от полуфиналистите в Шампионската лига Тотнъм. Именно заради отпадането от турнира на богатите на 1/8-финалите от Ливърпул шефовете на лидера в Бундеслигата не са доволни от работата на Нико Ковач и смятат да го сменят след края на сезона.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Междувременно от вестник „Екип“ разкриха, че преди преговорите с хърватския специалист миналото лято рекордьорът по титли в Германия почукал на вратата на Томас Тухел и сега отново отправил оферта, но без успех. Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) в момента е начело на ПСЖ и изведе парижани до титлата във френската Лига 1. Двете страни са преговаряли през пролетта на миналата година, но според журналиста Ромен Молина наскоро баварците отправили предложение към Тухел, който обаче го отхвърлил заради очаквания нов договор с парижани. В момента германският специалист получава по 7,5 милиона евро на сезон, каквито пари едва ли би вземал в Байерн и това е една от причините за отказа му.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19