Аржентинският нападател Хулиан Алварес е съвсем близо до преминаване от Манчестър Сити в Атлетико (Мадрид), а стойността на сделката е 81 милиона паунда с допълнителните клаузи, съобщи агенция ПА, позовавайки се на свои източници.

Сделката все още не е официално завършена, но изглежда ще се превърне в рекордна продажба за "гражданите". Сити ще получи близо 70 милиона паунда печалба за Алварес, който пристига в Англия от Ривър Плейт за сумата от 14 милиона паунда. Също така пък потвърждава готовността на мениджъра на английските шампиони Хосеп Гуардиола да изслуша оферти за всеки един от играчите си. Алварес е на 24 години, но беше включен в олимпийския отбор на Аржентина за Игрите като един от тримата футболисти над допустимата възраст до 23.

Той се радваше на изумителен успех през първия си сезон в Манчестър Сити – 2022/23, като първо стана световен шампион с Аржентина в Катар, а след това беше важна част от постигнатия требъл на "гражданите" – Шампионска лига, титла в Англия и ФА Къп. Сити затвърди превъзходството си през сезон 2023/24 с нов шампионски трофей във Висшата лига.

Заедно с Габриел Жезус, Хулиан Алварес е поредното доказателство за умението на "светлосините" от Манчестър да откриват и налагат на европейския пазар голмайстори от Южна Америка.

Явно в атаката за новия сезон ще се разчита на привлечения от Троа (Франция) бразилски нападател Савиньо, който си заслужи трансфера след отличното представяне под наем в Жирона. Друг нов трансфер е 18-годишният аржентинец Клаудио Ечевери, който ще остане в Ривър Плейт до януари и след това ще заиграе на Острова.

Преминаването на Алварес в Атлетико (Мадрид) ще даде възможност на испанския тим да продаде нападателя Саму Омородион на Челси.