Световният шампион с Франция от Мондиал 2018 в Русия Набил Фекир обвини европейския клубен шампион Ливърпул в лъжа след проваления му трансфер на „Анфийлд“ миналото лято. Тогава мърсисайдци се отказаха в последния момент и обявиха, че халфът имал проблеми с коляното. Фекир премина изненадващо от Олимпик (Лион) в Бетис през юли. Той твърди, че английският гранд е излъгал за здравословното му състояние. Любопитното е, че агентът на играча по това време Жан-Пиер Бернес заяви, че халфът трябва да спре с обвиненията.

"Изрекоха се много лъжи. Особено това, което бе казано за моето семейство. Искате истината? Дори да не знам каква е тя, мога да ви уверя, че аз преминах медицинските прегледи и те решиха, че няма да подпишат с мен. В един момент те искаха да повярвам, че проблемът е коляното. Това обаче бе просто извинение и медицинските тестове го доказват. Това, което ме подразни, бе, че с опита да се изтъкнат тези псевдофизически проблеми бяха отказани други клубове, които имаха интерес", сподели Фекир пред вестник "Екип" в родината си.

„Той трябва да престане с тези шоу изяви и да спре да мисли хората за глупаци. Всички знаят какво се случи. Трансферът в Ливърпул се провали по две причини. Първата беше неговото коляно, въпреки че английският клуб бе готов да положи усилия за разрешаването на този проблем. Втората се състоеше в това, че в последния момент се появиха някакви чуждестранни псевдопредставители, които поискаха преговорите да започнат отначало, когато договорът трябваше да бъде подписан", разкритикува агентът Жан-Пиер Бернес футболиста.