Световният шампион с Германия от Мондиал 2014 в Бразилия Бастиан Швайнщайгер обяви, че слага край на състезателната си кариера и веднага получи предложение да работи като треньор по физическата подготовка на Бундестима.

35-годишният халф се оттегля след 17 сезона в професионалния футбол. За последно той игра за американския Чикаго Файър, който обаче не успя да се класира за плейофите в МЛС (Мейджър Сокър Лига).

“Скъпи фенове, дойде времето да сложа край на активната ми кариера. Това ще се случи в края на този сезон. Бих искал да благодаря както на вас, така и на отборите ми Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед, Чикаго Файър и националния тим на Германия. Вие направихте това невероятно изживяване реалност. Разбира се, бих искал също така да благодаря на съпругата си Ана Иванович и моето семейство за тяхната подкрепа. Донякъде се чувствам носталгично, като се сбогувам с активния спорт, но пък в същото време очаквам с нетърпение новите предизвикателства. Ще остана верен на футбола. Големи благодарности за времето, което прекарахме заедно. В сърцето ми винаги ще има място за вас!“, сподели Швайнщайгер.

“За Бастиан винаги има място при нас", заяви пък селекционерът на германския национален тим Йоахим Льов, предлагайки работа на халфа, записал 121 с екипа на Бундестима, от който се оттегли през 2016 година.