Световният шампион с Франция Рафаел Варан и неговото семейство вече са започнали да си търсят къща в Манчестър, съобщават британските издания. Така 28-годишният защитник на Реал (Мадрид) засили слуховете за трансфер в Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ продължават да работят за привличането на французина, оценен първоначално от "кралете" на 80 милиона паунда. Според последните информации "белият балет" е готов да го продаде и за 50 милиона паунда, давайки разрешение на Варан да преговаря за евентуален трансфер на "Олд Трафорд".

Френският национал има договор с „кралския“ клуб до лятото на 2022 година, но постигне договорка с "червените дяволи" за личните условия, двата клуба ще преговарят за трансферната сума.

Заради сериозните си финансови проблеми Реал се опитва да намали бюджета за заплати, поради което клубът е готов да се раздели с някои от основните си играчи.

Манчестър Юнайтед вече осъществи сериозен трансфер това лято с привличането на английския национал Джейсън Санчо от Борусия (Дортмунд) за 73 милиона паунда.