Бившият английски национал Ноби Стайлс ще продаде колекцията си от призове, които спечелил като футболист. Сред тях е и златният медал от световното първенство през 1966 г. Събраните пари ще бъдат неговото наследство за семейството му.
 
68-годишният бивш полузащитник получи сърдечен удар през юни. Сред наградите, които ще продаде на търг са и медалът му на носител на КЕШ от 1968 г. и синята фланелка на Манчестър Юнайтед, с която игра на финала на турнира срещу Бенфика.
 
“Винаги съм искал да оставя цялата колекция на децата си. Аз обаче имам трима сина – как да намеря справедлив начин, за да разделя наградите си. Всеки от тях си избра мои вещи, които ще запази като спомен”, заяви Стайлс.
 
“Аз съм патриот както всеки друг англичанин и винаги съм искал моите медали да останат в страната. На този етап от живота си обаче трябва да помисля как да спечеля още веднъж от футболната си кариера, като този път големият печеливш ще бъде семейството ми”, допълни бившият английски национал.
 
Колекцията от призове на Ноби Стайлс ще бъде продадена на търг в Единбург на 27 октомври. Очаква се за златния си медал от световното първенство през 1966 г. той да получи между 100 000 и 150 000 паунда./БЛИЦ