Бившият германски национал Уве Байн изрази притеснения за случващото се в Хамбургер. Тимът от Северна Германия в момента е на последно място в класирането на Бундеслигата без спечелена победа.

„Има причина за последното място. Останалите отбори поне се борят и това се вижда, а при Хамбургер дори не се наблюдава такова нещо. Случващото се в клуба е много, много тъжно и притеснително“, коментира световният шампион за 1990 година.

56-годишният Уве Байн носи екипа на Хамбургер в периода 1987-89 година, като за нова време изиграва 52 мача в Бундеслигата и вкарва 22 гола.

В последните години Хамбургер в самия край на сезона се спасяваше от изпадане. Той продължава да е единственият клуб, който играе в Бундеслигата от нейното основаване. Хамбургер се гордее с това постижение и на сайта има часовник, който отброява времето, в което клубът е част от германския елит. Днес часовникът показва 53 години и 73 дни.

В момента обаче Хамбургер заема последно място в класирането с два равни мача и 8 загуби. Инголщад има същия актив, но е с по-добра голова разлика. 16-ият в класирането Вердер има пет точки аванс пред двата тима в дъното на Бундеслигата.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА