Световният шампион с Аржентина от домашния за страната Мондиал през 1978 година Леополдо Луке се нахвърли върху Лионел Меси. 69-годишният бивш нападател разкритикува голямата звезда на Барселона заради отсъствието му състава на „гаучосите“ в продължение на осем месеца и пропуснатия приятелския мач с Мароко (1:0) заради мускулна травма.

“Когато искаш екипа на националния отбор, никога не се отказваш от него, нито си тръгваш, защото те боли палецът. Винаги трябва да си на линия. Идвах откъдето и да е, за да облека екипа на селекцията. Мой брат почина по време на един Мондиал и продължих да играя в турнира, защото винаги съм мечтаел и съм се подготвял за него“, сподели Луке пред Super Deportivo Radio.

„Диего Марадона, който говори много неща, които може и да не се харесват на хората, е прав за това. Много пъти той имаше болежки, но винаги беше с нас и се включваше в атаката. Меси се нуждае от подкрепа в тима, но няма кой да му я осигури. Не бива да очакваме от него толкова много. Да не вземе да каже, че се отказва от отговорността да бие дузпи. На Копа Америка в САЩ пропусна една дузпа, но съотборниците не му помогнаха”, добави бившият нападател, записал 43 мача и реализирал 21 гола с екипа на Аржентина.